"Kostas Kouvidis" Scholarship

<< July 2024 >> 
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

H Οδική Ασφάλεια και η Υπεράσπιση των Θυμάτων των τροχαίων εγκλημάτων αποτελεί κεντρικό άξονα δράσης της  You Are What U Do –  Κώστας Κουβίδης. Δεν θα μπορούσε νάναι διαφορετικά αφού ο Κώστας υπήρξε θύμα τροχαίου εγκλήματος. Περισσότερα για την σύγκρουση που στοίχησε την ζωή του Κώστα και το πόσο αξιολογήθηκε η ύπαρξη του από την ελληνική δικαιοσύνη μπορείτε να δείτε εδώ:

A traffic "accident"

A few minutes after midnight on 25 April 2007 Kostas Kouvidis left the “Parafono” Jazz club heading for the latin club “Cubanita”. He boarded on a Jeep Wrangler that a friend and fellow musician drove. At the junction of Stadiou and Pesmatzoglou streets a typical “modern” Greek 18year old youth, having had a driving license for just 4 months, speeding with his brand new VW POLO 1600 GTi chose to ignore the –red signing– traffic light and crashed with high velocity on the car that Kostas was in…              It all happened during the international week for “road safety”.

Read more...

Traffic "accidents"? Or simply unpunished murders on the roads? - For Kostas and not only...

Την 1η Δεκέμβρη 2008 εκδόθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας η απόφαση για την σύγκρουση που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του Κώστα Κουβίδη. Ο κατηγορούμενος οδηγός που χτύπησε τον Κώστα κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ανθρωποκτονία, και μια σειρά άλλες παραβάσεις. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που επέβαινε ο Κώστας θεωρήθηκε ότι δεν είχε καμία ευθύνη το ίδιο και ο Κώστας. Το δικαστήριο υιοθέτησε την παραπάνω πρόταση της εισαγγελέως και την πρόταση της επί της ποινής:
Δεκαοχτώ μήνες με τριετή αναστολή...Δεν του αφαιρέθηκε καν η άδεια οδήγησης…

Read more...

The tariff of human life

“Ο θανών, ηλικίας 31 ετών, κατά το χρόνο του θανάτου του ήταν μουσικός ιδιαίτερα χαρισματικός και ταλαντούχος, με διακρίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Ήταν μοναχοπαίδι, συνδεδεμένος και αγαπημένος με όλη την οικογένεια του και δη τους γονείς του και τη γιαγιά του. Ο θάνατος του προξένησε σε όλα τα προαναφερόμενα πρόσωπα έντονο ψυχικό πόνο, λόγω της στενής συγγένειας και του ψυχικού δεσμού που είχαν αναπτύξει με το θύμα, με συνέπεια να δικαιούνται αυτοί χρηματικής ικανοποίησης λόγω ψυχικής οδύνης. Ενόψει δε των συνθηκών του ατυχήματος, της αποκλειστικής υπαιτιότητας του οδηγού Απόστολου Χρυσοχού, της ηλικίας του θύματος, του βαθμού συγγενείας των εναγόντων προς αυτό και της οικονομικής κατάστασης των διαδίκων μερών (πλην της ασφαλιστικής εταιρίας) η χρηματική ικανοποίησης της ψυχικής οδύνης των ανωτέρω αποτιμάται στο εύλογο ποσό των 50.000 Ευρώ για καθένα από τους γονείς του και 20.000 Ευρώ για τη γιαγιά του.”

Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 246/2009, δικαστής Κωνσταντίνα Χαλικιά.

Read more...

FEVR

Federation Europeenne des Victimes de la Route / European Federation of Road Traffic Victims
“Working to protect the interests of road crash victims & to reduce road danger”

FEVR’s main aims are:

to offer support and help to road crash victims by providing free emotional, practical and juridical assistance
to contribute to road safety by highlighting road danger and the causes of crashes in order to influence institutions and authorities towards implementing and enforcing road safety measures far more effectively

Read more...

Stop the epidemic

Διακήρυξη 70 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από 40 χώρες που ασχολουνται με την υποστήριξη των θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων και την οδική ασφάλεια (Μάης 2009)

Κάλεσμα των Εθνικών και Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που εργάζονται για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και των δικαιωμάτων των θυμάτων των τροχαίων συγκρούσεων –  ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις τους, που βασίζονται σε οδυνηρά αποχτημένη εμπειρία ζωής,  στο Σχέδιο Δράσης της Διυπουργική Συνδιάσκεψη της Μόσχας (19 – 20 Νοέμβρη 2009) για να σταματήσει η επιδημία θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους.

Read more...

SOS TE

Σήμερα η δράση μας στον τομέα Οδική Ασφάλεια και η Υπεράσπιση των Θυμάτων των τροχαίων  πραγματοποιείται μέσα από τον Πανελλαδικό Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» που συσπειρώνει ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών με απώλεια από τροχαίο και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τον σύλλογο και τις δράσεις του ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

website: http://www.soste.gr/ 

blog: http://sostegr.wordpress.com/

 

SOSLOGO-3-100